Visie

Met MVDW-architecten bv streven we ernaar om voor elke klant de betrouwbare adviespartner te zijn. Met onze expertise en ervaring begeleiden we onze klanten doorheen het volledige ontwerp- en bouwproces met volledige en eerlijke informatie. Hierbij bieden we ook een objectieve kijk op jullie project en de verschillende uitdagingen en mogelijkheden om jullie te helpen in het nemen van de juiste keuzes. Dit met een uitvoeringsgerichte denkwijze en gedreven budgetcontrole.

Elk project is uniek. Bij elk project houden we rekening met het specifieke perceel, de omgeving, het gewenste programma, de eisen van de klant, het budget, de regelgeving, enzovoort. Daarnaast heeft ook elke klant zijn eigen specifieke behoefte, eisen en visie. Door nauwe contacten met onze klanten staan we ze hier als adviespersoon steeds bij. Wij geven hierbij advies en suggesties op basis van onze ervaring en expertise, waarbij de uiteindelijke beslissingen nog steeds door de klant worden genomen. Elk project geeft hierbij specifieke uitdagingen en kansen waarbij wij als architect zorgen voor een geknipte oplossing. Een oplossing die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de behoeften op lange termijn weerspiegelt en conform vooropgestelde budgetten en wensen uitgevoerd wordt. 

Onze focus ligt op een uitvoeringsgerichte denkwijze en gedreven budgetcontrole. Een uitvoeringsgerichte denkwijze betekent dat er al vanaf de ontwerpfase rekening wordt gehouden met de haalbaarheid van het project en dat er wordt gewerkt naar een efficiënte en soepele uitvoering van het project. Als ingenieur-architecten zijn we dan ook al vanaf ontwerpfase bezig met de constructieve uitvoering en bijhorende kostprijs hiervan. Ook op gebied van technieken wordt nagedacht over logische en eenvoudige leidingentracés met voldoende ruimte voor alle technieken, collectoren, etc. We hebben ook een ruime bouwkennis met ervaring in zowel traditioneel bouwen, alsook industrie- en staalframebouw. Afhankelijk van de specifieke situatie wordt hier dan ook de beste keuze genomen. 

Een gedreven budgetcontrole zorgt ervoor dat we tijdens het hele ontwerp- en bouwproces rekening houden met het budget van de klant en deze ook zo goed mogelijk beheersen. Allereerst gebeurt dit door het voorzien van een constructief doordacht ontwerp om onnodige kosten te vermijden. Anderzijds bekijken we waar mogelijke besparingen zitten in functie van contacten met bepaalde aannemers of leveranciers, de mogelijke handigheid van de bouwheren zelf, mogelijke faseringen, etc. Dit gebeurd op basis van een zeer uitgebreide, gedetailleerde raming waarbij alle onderdelen van de (ver)bouw(ing) in detail onder de loep genomen worden. Deze detail-raming zien we ook als werkdocument en houvast bij het verdere bouwproject. Tijdens uitvoering wordt ook steeds hiernaar teruggekeken om zo het budget ten allen tijde onder controle te houden.

Deze uitvoeringsgerichte denkwijze en gedreven budgetcontrole dragen beide mee tot de creatie van een efficiënte en kosteneffectieve uitvoering, waarbij kwaliteit en functionaliteit van het eindresultaat behouden blijven. 

Als betrouwbare adviespartner kunnen we jullie algemeen advies en ondersteuning bieden bij een verscheidenheid van projecten in zowel residentiële als niet-residentiële sector. Dit kan onder meer omvatten:

  1. energetische totaalrenovaties en optoppingen
  2. nieuwbouw eengezinswoningen
  3. groepswoningbouw zoals appartementen, meergezinswoningen en studentenkamers
  4. industrie- en kantoorbouw


Meer weten?!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x