Visie

MVDW-architecten bvba is een kleinschalig architectenbureau, actief in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, regio Limburg – Vlaams-Brabant.

Elk project is uniek en plaatst de klant centraal. Je kan bij ons terecht met een verscheidenheid van projecten, gaande van eenvoudige verbouwingen, energetische totaalrenovaties, nieuwbouwwoningen, appartementen, studentenhuisvestiging, meergezinswoningen, industriebouw, etc.

 

Aanpak

HAALBAARHEIDSSTUDIE - VOORSTUDIE

Indien gewenst kunnen we voor investeringsprojecten een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Op basis van het gewenste perceel/gebouw bestuderen we de verschillende mogelijkheden, met bijhorende kostenraming voor een correcte rendementsberekening.

Ook wanneer je nog op zoek bent naar een te verbouwen woning of stuk grond kan je best vooraf al eens met ons in contact komen. Op die manier kunnen we jullie op de beste manier begeleiden om te zorgen dat jullie droom ook op het aangekochte perceel gerealiseerd kan worden, of bekijken welke mogelijkheden dit perceel te bieden heeft.

 

COMMUNICATIE

Een goed contact tussen opdrachtgever en bouwheer is cruciaal voor een geslaagd bouwproject. Enkel op die manier kunnen we een plan opstellen dat helemaal voldoet aan de behoeften van de opdrachtgever. Elke project is namelijk uniek, net zoals de context en de bouwheren. Gedurende heel het proces staan we jullie dan ook bij als vertrouwenspersoon.

 

BUDGETCONTROLE

We maken voor elk project steeds een uitgebreide raming op, vooraleer de bouwaanvraag wordt ingediend. Deze wordt ook grondig overlopen zodoende jullie perfect weten wat hierin voorzien is. Zodra de prijsoffertes binnenkomen worden deze ook steeds teruggekoppeld aan deze raming om gedurende het hele bouwproces te weten waar jullie financieel staan. Daarnaast worden alle offertes grondig vergeleken zodat we ook zeker zijn dat de gewenste kwaliteit geleverd zal worden.

 

CORRECTE & VOLLEDIGE AANBESTEDING

Een ontwerp kan pas concreet worden door het opstellen van zeer duidelijke plannen, meetstaten, details, etc. Dit in combinatie met een heldere en eerlijke communicatie met de verschillende aannemers. Wanneer de omvang en detaillering van de werken duidelijk zijn bij het opstellen van de prijsofferte, kunnen meerkosten en discussies achteraf ook vermeden worden. De architect speelt hier dan ook de centrale rol in dit hele proces.

 

WERFOPVOLGING van A tot Z

Een project kan enkel maar tot een goed einde komen als er ook een frequente werfcontrole plaatsvind. Door regelmatig op de werf aanwezig te zijn kunnen we ook controleren en bijsturen om te zorgen dat het beoogde resultaat ook effectief gehaald kan worden.

 

INTERIEUR

Indien gewenst kunnen we reeds in een vroeg stadia samenwerken met onze interieurarchitect. Deze kan jullie bijstaan in de keuze voor afwerkingsmaterialen, detaillering maatmeubilair, etc. Zo kunnen we zorgen dat ook het totaalplaatje volledig verfijnd afgewerkt kan worden.